Είστε εδώ

κατηγοριοποίηση γραμμών βάση φορέα

Υποβλήθηκε από chris στις Πέμ, 05/23/2013 - 17:16.
Τύπος: 
Πρόταση
Έκδοση Αναφοράς: 
1.5
Κατάσταση: 
Ανοικτό

δεν ξέρω αν θα ήταν πιο βολικό / κατανοητό αν οι επιλογή "Γραμμές" της αρχικής οθόνης επέστρεφε το σύνολο των γραμμών, ανεξαρτήτως φορέα και οι κατηγορίες εντός της επιλογής "Φορείς" εμφάνιζε απευθείας φιλτραρισμένη την λίστα των γραμμών του επιλεγμένου φορέα. Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα ήταν καλό να αλλάξει και η θέση της επιλογής φορείς για να είναι δίπλα την επιλογή γραμμές.

Εναλλακτικά (ή και συμπληρωματικά) θα μπορούσε υπό το φορείς να προστεθεί και μία επιλογή "όλοι οι φορείς".

Επιπρόσθετα, για πιστεύω πως θα βόλευε στην χρήση, αλλά θα ταίριαζε και εννοιολογικά, η αφαίρεση των γραμμών της ΣΤΑΣΥ και η δημιουργία νέου φορέα που θα τα περιέχει (Ηλεκτρικός / Μετρό / Προαστιακός).

Σχόλια

Η διαφοροποίηση ανά φορέα αρχικά έγινε κυρίως για να αποφευχθεί το μπέρδεμα σε γραμμές που έχουν το ίδιο όνομα αλλά ανήκουν σε διαφορετικούς φορείς.
π.χ. το Χαλάνδρι έχει γραμμές Β1, Β2, Γ. Οι γραμμές Β1, Β2 υπάρχουν και στον ΟΑΣΑ.

Η διαφοροποίηση μεταξύ των 3 φορέων του ΟΑΣΑ δεν ήταν απολύτως απαραίτητη, γιατί ο ΟΑΣΑ έχει φροντίσει να μην υπάρχουν διπλές ονομασίες γραμμών. Έγινε για τους λόγους:

  • Για να είναι όλες οι γραμμές του Μετρό μαζί.
  • Για να έχουν διαφορετικό url οι γραμμές του κάθε φορέα. Προηγουμένως όλες οι γραμμές πήγαιναν στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.
  • Για εσωτερικούς λόγους, επειδή κάθε φορέας έχει διαφορετικές αργίες, διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας δεδομένων κ.λ.π.

Η κατηγοριοποίηση μπορεί να αλλάξει αν αποδειχθεί οτι είναι πιο εύχρηστο να είναι όλες οι γραμμές του ΟΑΣΑ μαζί. Οι παραπάνω λειτουργικότητες μπορούν να γίνουν κι αλλιώς. π.χ. μπορεί να υπάρχει φιλτράρισμα ανάλογα με τον τύπο της γραμμής (λεωφορεία, τρένα, τραμ).