Είστε εδώ

Δρομολόγια 4-6-2013

Υποβλήθηκε από alex στις Τρί, 06/04/2013 - 10:24.

Διορθώσεις και αλλαγές στη σημερινή βάση δρομολογίων:

Διορθώσεις από ΟΑΣΑ
Διορθώθηκαν τα ωράρια των γραμμών 171, Α1, Χ96, 740 στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.
Υποθέτω οτι για τις γραμμές 171, Α1 είχε γίνει μπέρδεμα για το αν λειτουργούν όλη την εβδομάδα ή μόνο Σαββατοκύριακο.

Προαστιακός
Διορθώθηκαν τα ωράρια του Προαστιακού και άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται οι γραμμές.
Υπάρχουν 4 γραμμές Π2, μαζί με την επιστροφή τους:

  • ΜΑΓΟΥΛΑ(ΚΙΑΤΟ) - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  • ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΜΑΓΟΥΛΑ(ΚΙΑΤΟ)
  • ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  • ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Την 1η Ιουνίου είχα αφαιρέσει τις τελευταίες δύο γραμμές από λάθος. Αυτό που σκόπευα να κάνω (και έκανα σήμερα) είναι να μην συμπεριλαμβάνονται όλα τα ωράρια στο τμήμα "ΛΙΟΣΙΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ". Τα ωράρια της ΜΑΓΟΥΛΑΣ είναι μόνο στη γραμμή της ΜΑΓΟΥΛΑΣ.

Επίσης διορθώθηκαν μερικά λάθη στα ωράρια. Τα ωράρια μπαίνουν με το χέρι, αφου συμβουλευτώ το PDF αρχείο του ΟΣΕ. Δεν είναι αυτοματοποιημένα όπως τα ωράρια του ΟΣΥ, επομένως είναι πιο πιθανό να κάνω λάθη.

Εκτιμήσεις χρόνων για όλες τις γραμμές
Από σήμερα η εφαρμογή έχει εκτιμήσεις χρόνων για όλες τις γραμμές. Για τις γραμμές που δεν έχουν επαρκή στοιχεία, η εφαρμογή υποθέτει οτι τα λεωφορεία κινούνται με μέση ταχύτητα 20 Χλμ/ώρα. Αυτή είναι αρκετά καλή εκτίμηση για τις αστικές γραμμές, αλλά δίνει λάθος εκτιμήσεις για τις γραμμές EXPRESS του αεροδρομίου. Για να διορθωθεί, χρειαζόμαστε μια καταγραφή της διαδρομής με GPS.

Μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν στοιχεία για τη γραμμή και στάση που σας ενδιαφέρει από την οθόνη της στάσης. Η γραμμή "Στάσεις με χρόνους" εμφανίζει πόσες στάσεις πριν από τη συγκεκριμένη στάση έχουν χρονομετρηθεί. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό κατεγραμμένων στάσεων, τόσο καλύτερη είναι η εκτίμηση.