Είστε εδώ

Ακρίβεια Προβλέψεων

Υποβλήθηκε από alex στις Τετ, 06/26/2013 - 10:21.

Η ακρίβεια των προβλέψεων άφιξης των δρομολογίων στις στάσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

  1. Έλλειψη καταγραφών. Οι προβλέψεις χρησιμοποιούν καταγραφές διαδρομών με GPS. Αν οι στάσεις από την αφετηρία δεν έχουν χρονομετρηθεί, η πρόβλεψη είναι λιγότερο ακριβής. Ο αριθμός των στάσεων που έχουν χρονομετρηθεί πριν τη στάση που σας ενδιαφέρει εμφανίζεται στην οθόνη της στάσης. Μπορείτε να συμβάλλετε καταγράφοντας διαδρομές.
  2. Κίνηση. Δεν λαμβάνουμε υπόψη την κίνηση, προς το παρόν. Οι προβλέψεις είναι ένας μέσος όρος των δεδομένων που έχουμε. Το πιο πιθανό είναι να είναι ακριβείς για την ώρα που έχουν καταγραφεί οι περισσότερες διαδρομές. Δεν αποκλείεται αυτές οι διαδρομές να έχουν γίνει από ένα άτομο, επομένως οι προβλέψεις είναι ακριβείς για αυτό το άτομο και όσους άλλους χρησιμοποιούν αυτή τη γραμμή σε παρόμοιες συνθήκες κίνησης. Είναι στόχος μας να λάβουμε υπόψη την κίνηση. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερα δεδομένα.
  3. Αλλαγή συνθηκών κίνησης. π.χ. όταν κλείνουν τα σχολεία, μπορεί να αυξάνονται οι ταχύτητες των λεωφορείων, αλλά η εφαρμογή να χρησιμοποιεί παλιές καταγραφές.
  4. Λάθη στο λογισμικό μας. Ο αλγόριθμος που επεξεργάζεται τις καταγραφές δεν είναι τέλειος και μπορεί να πέσει έξω σε μερικές περιπτώσεις.
  5. Έλλειψη ακριβών ωραρίων από τους συγκοινωνιακούς φορείς. Το Μετρό δεν ανακοινώνει ακριβείς ώρες αναχώρησης, παρά μόνο συχνότητες δρομολογίων.
  6. Ανθρώπινο λάθος από μέρους μας. Τα ωράρια μερικών φορέων όπως το Μετρό και ο προαστιακός τα αντιγράφουμε με το χέρι. Μπορεί να έχει γίνει λάθος.
  7. Καθυστερήσεις, ακυρώσεις, κ.λ.π. Θεωρούμε οτι τα δρομολόγια στην πλειοψηφία τους αναχωρούν στην ώρα τους και ελπίζουμε οτι όσο οι επιβάτες χρησιμοποιούν περισσότερο τα δημοσιοποιημένα ωράρια, η αξιοπιστία των ωραρίων θα βελτιώνεται. Προγραμματίστε περιθώριο 5 λεπτά για στάσεις κοντά στην αφετηρία.
  8. Λάθη στα ωράρια του ΟΑΣΑ. Σε μερικές περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί αποκλίσεις μεταξύ της σελίδας του ΟΑΣΑ και των ωραρίων που τηρούν οι οδηγοί. Αυτά τα λάθη μπορούν να διορθωθούν αν τα επισημάνετε στον ΟΑΣΑ.

Αν έχετε πρόβλημα ή ερωτήσεις για το ωράριο κάποιας συγκεκριμένης γραμμής, επικοινωνήστε μαζί μας (με email ή καταχώρηση προβλήματος στην ιστοσελίδα). Μπορούμε να το κοιτάξουμε και να βρούμε τι μπορεί να φταίει.