Είστε εδώ

Η γραμμή 814 και τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν αρκετές βάρδιες

Υποβλήθηκε από alex στις Πέμ, 08/22/2013 - 12:50.

Σήμερα πήγα να καταγράψω τη γραμμή 814, από την αφετηρία της, με το GPS. Είναι από τις λίγες γραμμές που δεν έχουν επαρκή δεδομένα για την εφαρμογή.
Ούτε μια από τις 77 στάσεις δεν ήταν χρονομετρημένη. Μπορείτε να το δείτε από την εφαρμογή, αν πάτε στη σελίδα της πρώτης στάσης. Η γραμμή που αναφέρει τις "Στασεις με χρόνους", εμφανίζει 0/0 πριν, 0/77 μετά (μέχρι να ανενεωθεί με τα νέα δεδομένα).

Πήγα πρωί-πρωί με το ποδήλατό μου μέχρι το Αιγάλεω, κι από κει πήρα τη γραμμή 807 μέχρι το τέρμα.
Σκόπευα να πάρω το 814 με το δρομολόγιο των 7:10. Ήμουν εκεί αρκετά νωρίτερα και είπα να πάω μια βόλτα στο βουνό, αλλά τα σκυλιά μ' έκαναν ν' αλλάξω γνώμη. Καθώς είπα καλημέρα στο σταθμαρχείο της ΟΣΥ, ανέφερα οτι περίμενα το 814 και μου είπαν οτι το 814 θα έφευγε στις 7:00.
-- "Γιατί;" ρωτάω, στις 7:10 γράφει η ιστοσελίδα.
-- Γιατί ακυρώθηκαν το προηγούμενο και το επόμενο δρομολόγιο λόγω έλλειψης οδηγών.
-- Ας ακυρώθηκαν τα άλλα δρομολόγια. Αυτό το δρομολόγιο όμως γιατί να μην φύγει στην ώρα του; Αν κάποιος το χάσει για 5 λεπτά;
-- Οι από πάνω κανονίζουν.

Έχω δει και άλλες φορές να αλλάζουν την ώρα δρομολογίων επειδή δεν εκτελέστηκε το προηγούμενο (ή ίσως το επόμενο). Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να κόβουν λίγα λεπτά από την αναχώρηση του επόμενου λεωφορείου, γιατί χαλάνε τον προγραμματισμό όσων προσέχουν τα δημοσιευμένα ωράρια. Αν δεν έρθει ένα λεωφορείο σε 10-15 λεπτά, μπορώ να υποθέσω οτι ακυρώθηκε το δρομολόγιο, αν όμως έρθει 10 λεπτά νωρίτερα, μπορεί να το χάσω άδικα. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Τελικά το λεωφορείο έφυγε στις 7:03. Έφτασε στην Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά, μετά από 28 λεπτά. Η εφαρμογή έλεγε 25 λεπτά, γιατί όταν δεν έχει δεδομένα, υποθέτει οτι το λεωφορείο πηγαίνει με μέση ταχύτητα 20 χλμ/ώρα. Είναι αρκετά καλή πρόβλεψη σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτή.

Το δρομολόγιο είχε λίγους επιβάτες.