Είστε εδώ

Στη Θάλασσα, με λεωφορείο

Υποβλήθηκε από alex στις Παρ, 08/23/2013 - 12:03.

Αν σας αρέσει η θάλασσα, βρίσκεστε στην Αθήνα και κυκλοφορείτε με δημόσιες συγκοινωνίες, έχετε αρκετές δυνατότητες να πάτε για μπάνιο ή για βόλτα:

Λούτσα (Αρτέμιδα, Βραυρώνα)
Οι γραμμές 305, 304, ξεκινάνε από το Νομισματοκοπείο και πάνε στη Λούτσα. Όπως πλησιάζουμε τη θάλασσα, η γραμμή 305 πηγαίνει αριστερά, όπου βρίσκονται περισσότερες παραλίες με άμμο και ρηχά νερά. Το 304 πηγαίνει δεξιά (Βραυρώνα), όπου έχει περισσότερες μικρές ακρογιαλιές διαφόρων ειδών. Ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει από τη μεριά του 305, το οποίο είναι συχνά υπερπλήρης και ξεκινά από το τέρμα γεμάτο. Το 304 έχει περισσότερο χώρο και πηγαίνει σε πιο ήσυχες παραλίες. Καλή στάση είναι η 10η Βραυρώνος. Έχει λιγότερο κόσμο, ποικιλία από παραλίες, και υπάρχουν θέσεις στην επιστροφή. Και οι δύο γραμμές κάνουν γύρω στα 50 λεπτά.

Βάρκιζα
Στη Βάρκιζα μπορείτε να πάτε από το Νομισματοκοπείο ή από το Ελληνικό. Η γραμμές 122 και 171 πηγαίνουν στη Βάρκιζα από το σταθμό μετρό Ελληνικό. Το 122 πηγαίνει παραλιακά. Το 171 κάνει πιο απευθείας διαδρομή. Υπάρχουν και μερικές τοπικές γραμμές μεταξύ Γλυφάδας και Βάρκιζας.

Αγ. Μαρίνα
Λίγο πιο νότιο-ανατολικά από τη Βάρκιζα είναι η Αγ. Μαρίνα, η οποία εξυπηρετείται από δύο γραμμές του ΟΑΣΑ, το 330 και το 122. Το 122 πηγαίνει παραλιακά. Το 330 ξεκινά από το σταθμό Κορωπί. Από το Νομισματοκοπείο, μπορείτε να πάτε με το συνδυασμό Μ3 -> Κορωπί -> 330, ή ίσως πιο σύντομα με 308 -> 330, με ανταπόκριση στη στάση ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΜΑ. Η γραμμή 330 αναχωρεί κάθε ώρα περίπου. Με το "Επόμενο Λεωφορείο" μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο συνδυασμό, ώστε να μην περιμένετε πολύ. Χρησιμοποιήστε το "Συνδυασμό Γραμμών" για να επιλέξετε πότε να ξεκινήσετε. Προγραμματίστε τουλάχιστον 10 λεπτά αναμονή μεταξύ των γραμμών (καλύτερα 15'). Με το 308 κερδίζετε λίγη απόσταση γιατί δεν χρειάζεται να πάτε μέχρι το σταθμό Κορωπί. Η 1η στάση στη θάλασσα είναι η στάση Π.ΤΕΡΜΑ. Η γραμμή είναι κυκλική, επομένως στην επιστροφή ανεβαίνετε από τη στάση που κατεβήκατε.

Αγ. Κοσμάς, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη
Πολλές γραμμές εξυπηρετούν την παραλία από το Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη, συμπεριλαμβανομένου και του Τραμ. Σημειώνουμε και τη γραμμή 140, η οποία εξυπηρετεί το κομμάτι από τον Άλιμο μέχρι τη Γλυφάδα. Πριν τον Άλιμο, παρακάμπτει το κέντρο και εξυπηρετεί πολλούς δήμους, όπως Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Βύρωνα. Οι περισσότερες από αυτές τις γραμμές έχουν πολύ κόσμο.

Σαρωνίδα
Η γραμμή 122 πηγαίνει παραλιακά μέχρι τη Σαρωνίδα, με κανονικό αστικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ. Ενδιάμεσα υπάρχουν πολλές παραλίες που μπορείτε να εξευρευνήσετε.

Ελευσίνα
H Ελευσίνα είναι ένας ακόμη παραθαλάσσιος προορισμός, προσιτός με λεωφορείο. Αξίζει τον κόπο να πάτε για βόλτα. Έχει ωραίους πεζόδρομους, παραθαλάσσιο πάρκο και αρχαιολογικό χώρο. Ειναι αρκετά εύκολο να πάτε με το Α16 από την αφετηρία στην πλατεία Κουμουνδούρου, ή από το σταθμό μετρό ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Υπάρχουν και άλλες γραμμές, από Πειραιά, ή Αχαρνές.

Σχόλια

Την Κυριακή μπορείτε να πάτε για απογευματινό μπάνιο στη Βάρκιζα με το 125:

Από Νομισματοκοπείο: 125 17:05 -> 18:06
Επιστροφή από Βάρκιζα: 125 19:30 -> 20:29

Τα δρομολόγια μάλλον θα αλλάξουν τον Σεπτέμβριο.

υπαρχουν επισης το 120 απο προαστιακο κορωπιου για βουλα,γλυφαδα,το 330 για τις παραλιες αγιου δημητριου,αγια μαρινας και λομβαρδας.123 για αναβυσσο και παλαια φωκαια
επισης το 314 φτανει μεχρι τη ραφηνα και με ανταποκριση με την δημοτικη συγκοινωνια της ραφηνας φτανει καποιος ραφηνα