Είστε εδώ

Πειραματική λειτουργία: Γραμμή 302

Υποβλήθηκε από alex στις Τρί, 09/24/2013 - 19:54.

Πήρα το δεύτερο μισό της γραμμής 302 σήμερα. Αυτή η γραμμή είναι στο πειραματικό πρόγραμμα τριών γραμμών του ΟΑΣΑ. Οι άλλες δύο γραμμές είναι η 6 και Α8.

Πρόσεξα τα εξής:

• Η στάση είχε το ωράριο με τους εκτιμώμενους χρόνους διέλευσης για τη συγκεκριμένη στάση. Περίμενα στη στάση Β.ΡΩΤΑ. Το πρόγραμμα στη στάση έγραφε διέλευση στις 11:48. Το λεωφορείο ήρθε στις 11:50. Το "Επόμενο Λεωφορείο" έδειχνε 11:44.
• Μέσα στο λεωφορείο υπήρχε χάρτης της γραμμής, με όλες τις στάσεις.
• Το περίγραμμα του πίνακα με το όνομα της στάσης είχε βαφεί με πορτοκαλί χρώμα, σε όλες τις στάσεις της γραμμής.


Συνημμένο Αρχείο: 

Σχόλια

Καιρός ήταν για τους χρόνους διέλευσης. Θα πρέπει να τους βάλουν σε περισσότερες γραμμές.
Τους έβαλαν σε γραμμές που περνάνε συχνά. Χρειάζονται περισσότερο σε γραμμές με αραιότερη συχνότητα. Εκεί είναι που περιμένει ο κόσμος περισσότερη ώρα χωρίς να ξέρει πότε θα περάσει το λεωφορείο.

Επίσης είναι πολύ καλό να είναι ο χάρτης μέσα στο λεωφορείο, όπως και στο μετρό, για να μπορεί κάποιος να δει πόσες στάσεις απομένουν για τη στάση του, κ.λ.π. Νόμιζα όμως οτι το πρόβλημα είναι οτι ένα όχημα μπορεί να εξυπηρετεί διάφορες γραμμές σε διάφορες ώρες της μέρας, επομένως πιο χάρτη θα έχει; Ίσως μπορεί να έχει χάρτες για όλες τις γραμμές που συνήθως εξυπηρετεί.

Προβληματίζομαι για την αλλαγή χρώματος της στάσης. Δεν ξέρω αν η αλλαγή είναι ειδικά για τις πειραματικές γραμμές, ώστε να τις αναγνωρίζει ο κόσμος και να εμπιστεύεται τα ωράρια στο βαρελάκι. Δεν βλέπω το λόγο για το έξοδο της αλλαγής χρώματος σε όλες τις γραμμές. Ας είναι πιο απλές οι στάσεις αλλά πιο καλή η πληροφορία στο χαρτί που αναρτάται, το οποίο πρέπει να ανανεώνεται πιο συχνά. Τα πολυτελή βαρελάκια βανδαλίζονται και γεμίζουν γκραφίτι.