Είστε εδώ

Αναζήτηση Βέλτιστης Διαδρομής

Υποβλήθηκε από alex στις Τρί, 09/24/2013 - 20:41.

Το Επόμενο Λεωφορείο έχει πλέον αναζήτηση βέλτιστης διαδρομής (προς το παρόν μόνο σε beta).

Επιλέξτε σημείο εκκίνησης και σημείο προορισμού, από το χάρτη, ή από μια στάση (με το μενού "αναζήτηση"), και η εφαρμογή θα σας προτείνει 3 δρομολόγια για να πάτε στον προορισμό σας, με συνδυασμό λεωφορείου, τραμ, μετρό ή προαστιακού, και φυσικά περπατήματος. Μπορείτε να επιλέξετε ποια μέσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε (π.χ. μόνο λεωφορείο). Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένη ώρα, εκκίνησης ή άφιξης, π.χ. 13:30, αλλιώς χρησιμοποιείται η ώρα της αναζήτησης. Από τις ρυθμίσεις, μπορείτε να ορίσετε τη μέγιστη απόσταση που είστε διατεθειμένοι να περπατήσετε και την ταχύτητα με την οποία περπατάτε.

Η αναζήτηση γίνεται από εξωτερική μηχανή αναζήτησης και απαιτεί σύνδεση με το διαδίκτυο. Συνήθως διαρκεί 2-3 δευτερόλεπτα.
Τα δεδομένα που χρησιμοποιεί η μηχανή αναζήτησης είναι τα ίδια που έχει ενσωματωμένα η εφαρμογή (στην τελευταία έκδοση των δρομολογίων).

Η εφαρμογή έχει κλείσει σχεδόν ένα χρόνο ζωής. Η πιο δύσκολη λειτουργικότητα θεωρούσαμε οτι είναι η αναζήτηση βέλτιστης διαδρομής και την είχαμε αναβάλλει. Τώρα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Η μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί το ανοιχτό λογισμικό Open Trip Planner.
Επίσης χρησιμοποιεί ανοιχτά δεδομένα από το Open Street Map για να υπολογίσει αποστάσεις περπατήματος.

Αυτή η έκδοση θα μείνει σε beta για μερικές μέρες και μετά θα δημοσιευτεί σε όλους τους χρήστες σταδιακά, ώστε να παρακολουθούμε τη σωστή λειτουργία καθώς αυξάνει ο φόρτος στη μηχανή αναζήτησης.

Για να κατεβάσετε την beta έκδοση, γραφτείτε στο google group "athens-next-bus":
https://groups.google.com/forum/#!forum/athens-next-bus

Η εγγραφή είναι ελεύθερη σε όλους. Πρέπει να γραφτείτε από το λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στο Google Play για να κατεβάζετε τις εφαρμογές σας.

Ειδοποιήστε με αν βρείτε κάποιο πρόβλημα στην αναζήτηση ή στην εγγραφή στο google group.

- Αλέξανδρος

Σχόλια

Με την έκδοση 2.x θα ενημερωθεί και η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η αναζήτηση στέλνει πληροφορίες στη μηχανή αναζήτησης, όπου καταγράφονται:
• Οι παράμετροι της αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας των δύο άκρων.
• Μερικές πληροφορίες για το λειτουργικό και το μοντέλο της συσκευής που στέλνει το Android κάνοντας την κλήση μέσω HTTP (όπως κάνει ο περιηγητής).
• Η διεύθυνση δικτύου IP που έχει εκείνη τη στιγμή η συσκευή. Αυτή μπορεί να αλλάζει κάθε φορά που γίνεται σύνδεση στο διαδίκτυο, και μπορεί να είναι ή ίδια για πολλούς χρήστες στο ίδιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να χρησιμοποιούνται για στατιστικούς λόγους, για να βλέπουμε πόσες αναζητήσεις γίνονται, από ποια λειτουργικά και ίσως σε ποιες περιοχές (γραμμές, στάσεις). Οι καταγραμμένες παράμετροι θα διαγράφονται μετά από κάποιο διάστημα (30 μέρες φαίνεται λογικό).
Δεν στέλνεται και δεν καταγράφεται ο αριθμός τηλεφώνου του χρήστη, ούτε ο σειριακός αριθμός της συσκευής.

Η έκδοση 2.0.3 περιλαμβάνει την αναζήτηση διαδρομής. Έχει περάσει το beta και διανέμεται σταδιακά (προς το παρόν στο 5% των εγκαταστάσεων). Υποθέτω οτι οι καινούργιες εγκαταστάσεις λαμβάνουν την καινούργια έκδοση.