Είστε εδώ

Για τις Ρυθμίσεις Μαραθωνίου

Υποβλήθηκε από alex στις Σάβ, 11/09/2013 - 13:58.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ρυθμίσεις στις διαδρομές των λεωφορείων σήμερα και αύριο για το Μαραθώνιο.

Κατ' αρχάς μπράβο του. Πέρυσι δεν φαίνεται να έδωσε αντίστοιχες οδηγίες.

Μερικές σημειώσεις:

• Το Επόμενο Λεωφορείο δεν λαμβάνει υπόψη του αυτές τις αλλαγές. Μπορούμε να υποθέσουμε οτι οι γραμμές ξεκινάνε κανονικά από τις αφετηρίες τους και οτι τα ωράρια που έχει η εφαρμογή ισχύουν μέχρι εκεί που ακολουθείται η κανονική διαδρομή. Από κει και πέρα όμως οι χρόνοι των στάσεων δεν ισχύουν.

• Φαίνεται οτι πολλές γραμμές που κανονικά διασχίζουν δρόμους του Μαραθωνίου, κάνουν μεταβολή και γυρίζουν με τη διαδρομή της επιστροφής.

Παραδείγματα:

Η γραμμή 140 από Γλυφάδα, στρίβει αριστερά πριν φτάσει στην Κατεχάκη, και ακολουθεί τη διαδρομή της γραμμή 140 προς Γλυφάδα. Δεν λειτουργεί δηλαδή το κομμάτι από Κατεχάκη μέχρι Πολύγωνο.

H γραμμή Β5 από Σταθμό Λαρίσης προς Αγία Παρασκευή, γίνεται κυκλική, μεταξύ Στ. Λαρίσης και Πανόρμου.

Η γραμμή 550 χωρίζεται σε δύο κυκλικές γραμμές: Π. Φάληρο - Λ. Βουλιαγμένης και Κηφισιά - Αλεξάνδας. Το Σάββατο απόγευμα όμως λειτουργεί από Π. Φάληρο μέχρι Κηφισιά, εκτός του οτι παρακάμπτει το Ολυμπιακό Στάδιο (μέσω Συντάγματος).

• Οι γραμμές 416, 418 (Εθνική Άμυνα - Χολαργός) μεταφέρονται στη Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ. Τι διαδρομή θα ακολουθήσουν; Θα πάνε στο Χολαργό από Αττική Οδό;

• Αναφέρονται τροποποιήσεις στις γραμμές ΤΡΑΜ Τ1 και Τ2. Οι σωστές ονομασίες είναι Τ4 και Τ5.

• Εξετάσαμε αν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε προσωρινές γραμμές, αλλά είναι "Μαραθώνια" δουλειά. Τροποποιούνται 60 γραμμές (54 την Κυριακή και 6 το Σάββατο) και πολλές από αυτές έχουν από δύο κατευθύνσεις. Θα έπρεπε για κάθε τροποποιούμενη γραμμή και κατεύθυνση να φτιάξουμε μια καινούργια προσωρινή γραμμή με την τροποποιημένη διαδρομή, συναρμολογώντας τη διαδρομή από στάσεις άλλων γραμμών. Αν δεν ακολουθούνται οι δημοσιευμένες αναχωρήσεις από τις αφετηρίες, ο κόπος μας θα πήγαινε χαμένος. Για παράδειγμα, δεν ξέρουμε τι ισχύει για τις αναχωρήσεις των γραμμών που θα ξεκινάνε από τη Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ αντί για το ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ. Είναι πιο αρμόδιος ο ΟΑΣΑ να κάνει αυτή τη δουλειά.

Σχόλια