Είστε εδώ

Δρομολόγια Προαστιακού

Υποβλήθηκε από alex στις Δευ, 06/30/2014 - 09:13.

Από σήμερα, Το Επόμενο Λεωφορείο έχει όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού. Εκτός από τις γραμμές Π1 και Π2, που είχαμε και πριν, προστέθηκε η γραμμή της Χαλκίδας και όλη η γραμμή Π2 μέχρι το Κιάτο.

Οι γραμμές είναι διαχωρισμένες σε παραλλαγές, έτσι ώστε τα δρομολόγια κάθε παραλλαγής έχουν ακριβώς τις ίδιες στάσεις και τους ίδιους χρόνους μεταξύ στάσεων. Αυτό γίνεται για τεχνικούς λόγους, επειδή η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα σετ χρόνων στάσεων για κάθε γραμμή. Αν κάποια παραλλαγή γίνεται μια φορά τη μέρα, προστέθηκε η μοναδική ώρα αναχώρησης στο όνομα της. Έτσι, βγήκαν οι ακόλουθες 3 ομάδες γραμμών με διάφορες παραλλαγές η κάθε μία:

Π1 Αθήνα - Άνω Λιόσια
Π1 Άνω Λιόσια - Αθήνα
Π1 Ρέντη - Άνω Λιόσια 05:44
Π1 Ρέντη - Άνω Λιόσια 13:31
Π1 Άνω Λιόσια - Ρέντη

Π2 Κιάτο - Αεροδρόμιο Σπάτων ✈
Π2 Αεροδρόμιο Σπάτων ✈ - Κιάτο
Π2 Άνω Λιόσια - Αεροδρόμιο Σπάτων ✈
Π2 Αεροδρόμιο Σπάτων ✈ - Άνω Λιόσια

Σ3 Πειραιάς - Χαλκίδα
Σ3 Χαλκίδα - Πειραιάς
Σ3 Ρέντη - Χαλκίδα 04:21
Σ3 Ρέντη - Οινόη 15:09
Σ3 Χαλκίδα - Οινόη 24:25
Σ3 Οινόη - Ρέντη 05:29
Σ3 Οινόη - Ρέντη 17:23

Αν σας φαίνεται δύσκολο να επιλέξετε τη σωστή γραμμή, χρησιμοποιήστε την αναζήτηση διαδρομής, ή τις κοντινές στάσεις/αναχωρήσεις.

Οι σταθμοί των γραμμών Π1 και Π2 (μέχρι Μαγούλα) ήταν στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ μέχρι τον Φεβρουάριο και τους χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα. Τα καινούργια δρομολόγια έχουν τα δεδομένα των σταθμών και τα ωράρια από την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από το trainose.gr λείπουν τρεις σταθμοί, οι οποίοι βρέθηκαν ρωτώντας και ψάχνοντας στο google maps: Πύργος Βασιλίσσης, Λυκότρυπα, Ζευγολατιό.

Οι ονομασίες των γραμμών φτιάχτηκαν από τα ονόματα των σταθμών αναχώρησης - άφιξης. Κρατήσαμε τους κωδικούς Π1, Π2, από την πρώην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ και προσθέσαμε τον κωδικό Σ3 για τη Χαλκίδα.

Οι στάσεις του Προαστιακού είναι διαφορετικές από τις στάσεις του Μετρό, ακόμα και εκεί όπου είναι στον ίδιο σταθμό. Δηλαδή έχουν διαφορετικά ονόματα, κωδικούς και συντεταγμένες, επειδή κάθε φορέας χρησιμοποιεί ανεξάρτητα δεδομένα. Όταν ήταν στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ, υπήρχαν κοινοί σταθμοί μεταξύ Μετρό και προαστιακού, εκτός από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η αναζήτηση διαδρομής περιλαμβάνει ειδική συσχέτιση των σταθμών του ΟΣΕ και του Μετρό, ώστε η αναζήτηση ξέρει τη δυνατότητα μετάβασης μεταξύ των δύο φορέων. Οι συσχετιζόμενοι σταθμοί είναι (με τα ονόματα του Μετρό):
• ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ
• ΣΤ.ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ
• ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
• ΣΤ.ΠΑΛΛΗΝΗ
• ΣΤ.ΚΑΝΤΖΑ
• ΣΤ.ΚΟΡΩΠΙ
• ΣΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Οι σταθμοί του προαστιακού Αθήνα, ΣΚΑ, και Οινόη εμφανίζονται από δύο φορές στη γραμμή της Χαλκίδας, επειδή τα ωράρια περιλαμβάνουν κάποιο χρόνο αναμονής σ' αυτούς τους σταθμούς (διαφορετικοί χρόνοι άφιξης και αναχώρησης). Ο ευκολότερος τρόπος να μπει αυτή η πληροφορία στην εφαρμογή χωρίς να αλλάξει ο κώδικας ήταν με το να μπουν δύο φορές, μια για την άφιξη και μια για την αναχώρηση. Αν δείτε οτι αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, ειδοποιήστε μας.