Είστε εδώ

Ωράρια Αεροδρομίου

Υποβλήθηκε από alex στις Κυρ, 09/07/2014 - 20:21.

Έχουμε πλέον χρονομετρήσει όλες τις στάσεις των γραμμών του αεροδρομίου: X93, X95, X96, X97, χάρη στην μηνιαία κάρτα του αεροδρομίου, αξίας 45 ευρώ.

Οι γραμμές του αεροδρομίου λειτουργούν όλο το 24ωρο. Το Χ97 έχει τα πιο αραιά δρομολόγια (περίπου 1 την ώρα), αλλά εναλλακτικά υπάρχει το Χ96 μέχρι την παραλιακή.

Σε μερικές περιπτώσεις και ώρες τις ημέρας, βολεύει ο συνδυασμός γραμμών του αεροδρομίου, αν έχετε κάρτα του αεροδρομίου (οπότε δεν υπάρχει θέμα κόστους). Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε το X95 μέχρι το ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και από εκεί το Χ96 προς Πειραιά για τη θάλασσα. Χρειάζεται μόνο να περπατήσετε λίγα μέτρα μέχρι τη στάση της άλλης κατεύθυνσης. Χρησιμοποιώντας το ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ αντί για το ΤΕΡΜΑ, κερδίζετε 10 λεπτά για την ανταπόκριση.

Στις γραμμές Χ93, Χ95, επιτρέπεται η επιβίβαση και η αποβίβαση στις στάσεις μεταξύ ΣΕΑ (Alpha TV) και Αεροδρομίου. Η τελευταία στάση προς Αεροδρόμιο είναι ουσιαστικά η στάση "ΚΤΙΡΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ". Η ΠΥΛΗ ΟΚΤΩ χρησιμοποιείται σπάνια και η στάση ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΤΕΡΜΑ) δεν αποβιβάζει επιβάτες. Στις υπόλοιπες στάσεις επιτρέπεται μόνο επιβίβαση προς αεροδρόμιο ή αποβίβαση από αεροδρόμιο.

Στις γραμμές Χ96, Χ97 επιτρέπεται η επιβίβαση και η αποβίβαση στις στάσεις μεταξύ Αεροδρομίου και ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

Η αναζήτηση διαδρομής είναι ενημερωμένη με τους περιορισμούς στην αποβίβαση και επιβίβαση, οπότε εμφανίζει συνδυασμούς που επιτρέπονται. Επίσης είναι ενημερωμένη με τις τελευταίες καταγραφές. Τα ωράρια στα κινητά σας θα ενημερωθούν με την επόμενη ενημέρωση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ (αναμένονται αύριο).

Σχόλια

Στην πραγματικότητα δεν έχω καταγράψει το κομμάτι της γραμμής Χ95 από Σύνταγμα έως ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. Έχω όμως καταγράψει το αντίστροφο (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ) και έχω αντιστρέψει τη διαδρομή για να υπολογίσω τους χρόνους από ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Αν θέλει κάποιος λοιπόν να το χρονομετρήσει πριν από μένα για να έχουμε πραγματικά όλες τις στάσεις, θα με υποχρέωνε. Το έχω σκοπό να το κάνω μια μέρα, αλλά επειδή μένω κοντά στην Εθνική Άμυνα, δεν με βολεύει. Θα πρέπει να πάρω το μετρό (ή ποδήλατο) μέχρι το Σύνταγμα και από εκεί το Χ95 μέχρι το ΣΕΑ και πίσω (εξ' αιτίας του περιορισμού στην αποβίβαση).

Χρονομετρήθηκε και το κομμάτι X95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ κανονικά. Τώρα έχουμε μετρήσεις για όλες τις στάσεις του αεροδρομίου. Μερικές στάσεις όμως έχουν λάθος συντεταγμένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ. Οι στάσεις ΣΕΑ και ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ έχουν μεγάλη απόκλιση (1-2 χιλιόμετρα).