Είστε εδώ

909: 13' μεταξύ δύο κοντινών στάσεων

Υποβλήθηκε από alex στις Παρ, 02/27/2015 - 20:27.
Τύπος: 
Δεδομένα Δρομολογίων
Έκδοση Αναφοράς: 
2.3.4
Κατάσταση: 
Ανοικτό

στο δρομολόγιο απο κρατικό προς Αγ Βασίλειο για μια στάση 200 μέτρων δίνεις 13 λεπτα χρόνο απο ΓΕΦΥΡΑ προς ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ με αποτέλεσμα η διαδρομή να σου βγαίνει πανω απο ωρα ενω δινει μόνο 50 λεπτά.

Σχόλια

Αυτή η γραμμή δεν έχει απευθείας καταμέτρηση. Επομένως οι χρονομετρήσεις των στάσεων είναι από άλλες γραμμές που περνάνε από τις ίδιες στάσεις. Το ίδιο λάθος λοιπόν θα υπάρχει και στην άλλη γραμμή. Με έναν γρήγορο έλεγχο από την εφαρμογή βρήκα οτι η γραμμή 809 ΣΧΙΣΤΟ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α (ΚΥΚΛΙΚΗ) έχει ακόμα μεγαλύτερο λάθος, όπου ο χρόνος μεταξύ ΓΕΦΥΡΑ (47η στάση) και ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ είναι 24 λεπτά. Προφανώς θα έχει χρονομετρηθεί σωστά σε άλλη μία γραμμή, οπότε η γραμμή 909 παίρνει τον μέσο όρο των δύο μετρήσεων (24' και 1').

Θα βρω το GPX αρχείο που έχει τη λάθος μέτρηση και θα ψάξω να βρω γιατί βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.

Οι αστικές στάσεις κανονικά απέχουν γύρω στο 1' μεταξύ τους.
Ίσως θα πρέπει να προσθέσω κάποιον έλεγχο να με ειδοποιεί όταν ο χρόνος μεταξύ δύο συνεχόμενων στάσεων είναι ασυνήθιστα μεγάλος.

Στα καινούργια σημερινά δρομολόγια, έχει μπει η διόρθωση. Η διάρκεια όλης της γραμμής τώρα είναι 37', η οποία είναι μικρότερη από αυτή που επισημάνθηκε (50'). Για να διορθωθεί θα πρέπει να γίνουν περισσότερες καταγραφές.

Η λάθος μέτρηση προέρχεται από την επεξεργασία καταγραφής της γραμμής 809 ΣΧΙΣΤΟ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α (ΚΥΚΛΙΚΗ). Η καταγραφή φαίνεται να έχει γίνει σε όλο το μήκος της γραμμής, αλλά έγινε με αραιά σημεία GPS που απέχουν κατά μέσο όρο 33'' μεταξύ τους. Η γραμμή είναι κυκλική και περνάει κοντά από πολλές στάσεις δύο φορές (μια στον πηγαιμό και μια στο γυρισμό). Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αλγόριθμος ανίχνευσε τη διαδρομή να περνάει κοντά στη στάση ΓΕΦΥΡΑ στον πηγαιμό, αλλά η κανονική στάση ήταν στο γυρισμό (όπου το GPS καταγράφηκε μεταξύ στάσεων). Ο αλγόριθμος θα πρέπει να βελτιωθεί για αυτή την περίπτωση. Στο μεταξύ έβαλα ένα φίλτρο που αγνοεί την καταγραφή όταν ο μέσος χρόνος μεταξύ στάσεων είναι πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Στις καταγραφές που κάνω εγώ, ο χρόνος μεταξύ σημείων είναι 1-2''.

Η καταγραφή του 809 έγινε με το Open GPS Tracker, όπως συμβουλεύει η εφαρμογή. To Open GPS Tracker έχει προεπιλεγμένη ρύθμιση για μέτρια πυκνότητα σημείων Είναι καλύτερα να αλλάζουμε τη ρύθμιση σε λεπτομερή συχνότητα.

Το πρόβλημα των κυκλικών γραμμών ή άλλων γραμμών που περνάνε από το ίδιο σημείο πολλαπλές φορές, έχει αντιμετωπιστεί εδώ και καιρό. Αλλά η αραιή καταγραφή το επανέφερε. Θα πρέπει να το εξετάσω περισσότερο για να βρω γιατί ο αλγόριθμος λειτουργεί σωστά σε άλλες περιπτώσεις αλλά δεν λειτούργησε σ' αυτή την περίπτωση.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς αλγόριθμους για το ίδιο πρόβλημα. Ο εν λόγω αλγόριθμος χρησιμοποιείται όταν γίνεται ανάλυση GPX αρχείου, στον server. Άλλος αλγόριθμος χρησιμοποιείται στο κινητό όταν εμφανίζει τις στάσεις, όπως περνάνε.