Είστε εδώ

Λάθος στον υπολογισμό χρόνων στάσεων

Υποβλήθηκε από alex στις Πέμ, 08/25/2016 - 21:40.

Εδώ και πολύ καιρό δεν υπολογιζόταν σωστά οι χρόνοι στάσεων σε πολλές γραμμές.
Δηλαδή δεν χρησιμοποιούνταν οι περίπου 2000 καταγραφές διαδρομών, χάρη στις οποίες μπορουμε να υπολογίσουμε τους χρόνους άφιξης.
Αυτό φαινόταν ξεκάθαρα στην ιστοσελίδα κάθε γραμμής, όπου υπήρχε ένα κόκκινο Χ σε όλες τις στάσεις, που σημαίνει οτι δεν έχουμε καταγραφή για τη στάση.

Δεν το πρόσεξα γιατί:
1. Δεν χρησιμοποιώ συχνά το λεωφορείο. Κυκλοφορώ κυρίως με ποδήλατο.
2. Τις στάσεις που συμβουλεύομαι την εφαρμογή, τις έχω στα αγαπημένα, όπου είναι αποθηκευμένος ο σωστός χρόνος από την αφετηρία, από παλιά.
3. Όταν δεν υπάρχουν καταγραφές για μια στάση, χρησιμοποιούμε μια μέση ταχύτητα 20 χλμ/ώρα, η οποία είναι αρκετά καλή προσέγγιση για πολλές γραμμές μέσα στην πόλη (αλλά είναι λάθος για γραμμές Express).

Συμπέρασμα: Αν δείτε οτι "χάλασαν οι υπολογισμοί", ειδοποιήστε με με email. Μόνο ένας με ειδοποίησε για μια γραμμή αλλά δεν έδωσα αρκετή σημασία.

Η βάση δρομολογίων διορθώθηκε, και θα είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή σύντομα.

Σχόλια

Τα δρομολόγια για τη γραμμή τρόλεϊ 25 είναι πάντα εκτός. Τις περισσότερες περιπτώσεις ο χρόνος απ το ένα στο άλλο δρομολόγιο είναι 30'+. Υπάρχουν κ πολλές περιπτώσεις (πολυ συχνά) που ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τα 45'. Επανειλημμένα έχει γίνει αναφορά κ στο δήμο κ στη σελίδα οασα,απο κατοίκους της περιοχής,χωρίς καμία αλλαγή.

Αν τα λεωφορεία δεν ξεκινάνε στην ώρα τους, ενοχλήστε τον ΟΑΣΑ, τους οδηγούς, τον σταθμάρχη, κ.λ.π. Το Επόμενο Λεωφορείο κάνει πιο προσιτά τα ωράρια των δρομολογίων, ώστε να ξέρετε αν τηρούνται ή όχι.

Αν ο χρόνος από το ένα δρομολόγιο στο άλλο είναι 30', τότε ο μέσος χρονος αναμονής είναι 15', αν πηγαίνεις στη στάση σε τυχαία ώρα. Αυτό συμβαίνει γιατί μερικές φορές μπορεί να είσαι τυχερός και να μην περιμένεις καθόλου, μερικές φορές άτυχος και να περιμένεις 30', κ.λ.π. Ο μέσος όρος λοιπόν είναι το μισό από το χρόνο μεταξύ δρομολογίων.

Το Επόμενο Λεωφορείο σκοπεύει να βελτιώσει αυτό τον μέσο όρο, από 15' σε περίπου 5', αλλά αυτό εξαρτάται από την αξιοπιστία των δρομολογίων.