Είστε εδώ

Ανανέωση Δρομολογίων

Υποβλήθηκε από Το Επόμενο Λεωφορείο στις Τρί, 10/23/2012 - 11:28.

Η εφαρμογή ελέγχει για ανανεώσεις στα δρομολόγια κάθε μέρα. Συγκεκριμένα ελέγχει στο άνοιγμα της εφαρμογής αν δεν έχει ελέγξει τις προηγούμενες 24 ώρες και αν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο (με οποιοδήποτε τρόπο).

Ο έλεγχος γίνεται κατεβάζοντας ένα πολύ μικρό αρχείο.

Αν η εφαρμογή συμπεράνει οτι υπάρχει καινούργια βάση δρομολογίων, ρωτάει τον χρήστη αν θέλει να την κατεβάσει. Το αρχείο της βάσης είναι συμπιεσμένο και έχει μέγεθος γύρω στο 1 MB.

Ο εξυπηρετητής της εφαρμογής που φτιάχνει το αρχείο της βάσης, κατεβάζει αυτόματα τα δρομολόγια από τον ΟΑΣΑ κάθε μέρα (5 μέρες την εβδομάδα) και φτιάχνει το αρχείο της βάσης. Η ανανέωση προωθείται στην εφαρμογή μόνο μετά από χειροκίνητο έλεγχο από εμένα (δηλαδή κάθε πρωί ελέγχω αν έγιναν αλλαγές στα δρομολόγια).

Ο εξυπηρετητής της εφαρμογής μπορεί να εντοπίσει αυτόματα αλλαγές στις γραμμές του ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ. Τα δρομολόγια του Μετρό, του Τραμ, και του Προαστιακού δεν είναι αυτοματοποιημένα με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν είναι στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ. Η αυτόματη επεξεργασία είναι δύσκολη γιατί κάθε φορέας έχει τα δικά του αρχεία με ξεχωριστή μορφή.

Σχόλια

Αν κάτι πάει στραβά και δεν ανανεώνεται η βάση δεδομένων, ή αν θέλετε να κατεβάσετε τα καινούργια δρομολόγια άμεσα (χωρίς να περιμένετε μέχρι 24 ώρες), διαγράψτε όλα τα δεδομένα της εφαρμογής από τις ρυθμίσεις του Android -> Εφαρμογές -> Διαχείριση εφαρμογών.
Μετά ξεκινήστε την εφαρμογή. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο για να κατεβάσετε τα δρομολόγια.

Η διαγραφή των δεδομένων θα διαγράψει και τυχόν ρυθμίσεις που έχετε κάνει στην εφαρμογή, πρόσφατες γραμμές, συνδυασμό διαδρομών, κ.λ.π.

Αν πιστεύετε οτι η εφαρμογή δεν ανανεώνεται σωστά, ειδοποιήστε με.