Η εφαρμογή "Το Επόμενο Λεωφορείο", και αυτή η συνοδευτική ιστοσελίδα υπολογίζουν την άφιξη/αναχώρηση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ από κάθε στάση.

Ο υπολογισμός χρησιμοποιεί τα ωράρια των αναχωρήσεων από τις αφετηρίες των γραμμών που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ. Σε αυτά τα ωράρια προσθέτει τον εκτιμόμενο χρόνο της διαδρομής από την αφετηρία μέχρι την ζητούμενη στάση.

Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται από την επεξεργασία διαδρομών που καταγράφονται με το GPS των λεωφορείων.

Οι διαδρομές καταγράφονται χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα τηλεματικής του ΟΑΣΑ.

Ο εκτιμόμενος χρόνος διέλευσης δεν λαμβάνει υπόψη του την τηλεματική των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο, αλλά χρησιμοποιεί δεδομένα πολλαπλών διαδρομών που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν.

Όταν δημιουργήθηκε η εφαρμογή, τα λεωφορεία δεν είχαν τηλεματική. Τότε η εφαρμογή χρησιμοποιούσε διαδρομές που είχαν δωρήσει εθελοντές, ανεβάζοντάς αρχεία GPX στην συνοδευτική ιστοσελίδα. Τις περισσότερες γραμμές τις κατέγραψα εγώ. Αγόρασα μερικές μηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΑ και έκανα καθημερινά διαδρομές με τα λεωφορεία, για εβδομάδες. Κάθε μέρα έφτιαχνα μια λίστα με τις γραμμές που είχαν τις περισσότερες ελλείψεις σε δεδομένα, και επέλεγα μερικές γραμμές για να καταγράψω εκείνη τη μέρα. Έτσι γνώρισα την περιοχή κάλυψης του ΟΑΣΑ από άκρη σ' άκρη, ως επιβάτης λεωφορείων.